Hoofd & Hart

‘Mensen gaan er ten onrechte van uit dat ze met hun hoofd denken. Maar het is hun hart. Dáár wordt de uitkomst van hun gedachten bepaald. Daarna geeft het hart opdracht aan het hoofd om een redenering te bouwen die de uitkomst ondersteunt.’

Anthony de Mello – auteur, psychotherapeut en jezuïet (1931-1987)

 

Gedachten komen voort uit normen, waarden en overtuigingen. Wanneer je last hebt van je eigen gedachten - ook wel belemmerende overtuigingen genoemd, omdat ze je in je werk hinderen bijvoorbeeld - is inzicht in de achterliggende dynamiek belangrijk. Daar ligt de sleutel tot verandering.  

Persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling begint dus met het vergroten van de bewustwording van jezelf. People’s Connection kan jou, je team of je organisatie daarbij ondersteunen.

Vaardigheden en kennis zitten in het 'hoofd'. We hebben ze nodig om te kunnen functioneren. Passie en drijfveren daarentegen komen vanuit het 'hart'. Ze zijn niet altijd verklaarbaar vanuit denken maar wel vanuit voelen. Ik help jou, je team of jouw organisatie om gericht verbinding te maken tussen 'hoofd' en 'hart' zodat de oorspronkelijke drijfveren, talenten, vaardigheden en passie jou of jullie (weer) gaan sturen. Wie zijn of haar hoofd en hart met elkaar verbindt, staat optimaal in zijn of haar kracht. En dat zorgt voor meer plezier, energie en betrokkenheid.

Veranderen… is mensenwerk!

LinkedIn Facebook Contact
Training & Coaching
stenen torentje stenen torentje iris van erp coaching traineeship nationaal watertraineeship next step basis persoonlijke ontwikkeling basis persoonlijke ontwikkeling next step citaat heike vincentie parkieten zichtbaarheid vergroten parkieten zichtbaarheid vergroten citaat arjan doevendans abn amro traineeship jong professionals luchtballon zonder tekst luchtballon ruimte geven aan het hier en nu ruimte voor beweging en verandering
Een webdesign van Reclamebureau Ontwerpfabriek Hilversum