Organisatie- en teamopstellingen

Een organisatie- of teamopstelling maakt mensen bewust van wat er ‘onder de oppervlakte’ speelt, in het team, de organisatie of bij zichzelf. Het is een snelle manier om inzicht te krijgen in de dynamieken van een organisatiesytyeem. Bijvoorbeeld waarom bepaalde verhoudingen altijd gespannen zijn of waarom bepaalde conflicten steeds terugkeren.

Een opstelling laat zien wat er in de onderstroom in een organisatie speelt. Hoe de verhoudingen tussen afdelingen of tussen managementlagen zijn, of hoe de verhoudingen zijn tussen organisatie, producten, klanten en visies. En vooral, wat er aan mogelijk nog niet benut potentieel in het systeem aanwezig is.

Het resultaat kan zijn dat er meer bezieling en plezier in samenwerken ontstaat.

 

LinkedIn Facebook Contact
Training & Coaching
stenen torentje stenen torentje iris van erp coaching traineeship nationaal watertraineeship next step basis persoonlijke ontwikkeling basis persoonlijke ontwikkeling next step citaat heike vincentie parkieten zichtbaarheid vergroten parkieten zichtbaarheid vergroten citaat arjan doevendans abn amro traineeship jong professionals luchtballon zonder tekst luchtballon ruimte geven aan het hier en nu ruimte voor beweging en verandering
Een webdesign van Reclamebureau Ontwerpfabriek Hilversum