Teamcoaching

Wanneer functioneert een team optimaal? En wat is eigenlijk een team? Een groep gelijken of een verzameling individuen?

Een goed functionerend team bestaat uit in de kern verschillende mensen die elkaar aanvullen, elkaars zwakke punten opvangen, elkaars sterke punten benutten én gericht zijn op synergie in hun handelingen. Teamwork vraagt dus om vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid van en tussen de teamleden. Inzicht in en bewustzijn van elkaars gedrag zorgen direct voor meer begrip en respect. Als teamcoach besteed ik daarom naast de teamdynamiek ook aandacht aan het gedrag van de individuele teamleden.  

Goed kunnen samenwerken, staat of valt met het vermogen van de teamleden om ook daadwerkelijk sámen inspanningen te leveren. Ik ben erop gericht (eventuele) knelpunten bloot te leggen en samen met het team manieren te ontwikkelen om de samenwerking te verbeteren, vanuit een gemeenschappelijke focus op teamresultaten. Ik maak daarbij gebruik van verschillende methoden en modellen, waaronder Opstellingen en Personalcolor.

LinkedIn Facebook Contact
Training & Coaching
stenen torentje stenen torentje iris van erp coaching traineeship nationaal watertraineeship next step basis persoonlijke ontwikkeling basis persoonlijke ontwikkeling next step citaat heike vincentie parkieten zichtbaarheid vergroten parkieten zichtbaarheid vergroten citaat arjan doevendans abn amro traineeship jong professionals luchtballon zonder tekst luchtballon ruimte geven aan het hier en nu ruimte voor beweging en verandering
Een webdesign van Reclamebureau Ontwerpfabriek Hilversum